Värityskirjat

NU ÄVEN PÅ SVENSKA, klicka på bilden.

Kirjan koko: A4 (n. 21×29,7 cm)
Paino: 314 g
Sivumäärä: 62
Kieli: suomi/ruotsi/englanti
Asu: Pehmeäkantinen kierrevihko,
painettu ympäristöystävällisesti tuotetulle 140 g paperille.
Julkaisuvuosi: 2020
ISBN 978-91-986233-0-7

ABQ värityskirjan voit ostaa verkkokaupastani tai esim. seuraavista  kirjaverkkokaupoista:
Suomalainen kirjakauppa, Prismasta, Adlibris, CDON

ABQ värityskirja

Tämä värityskirja toimii kolmella kielellä: Suomi, Ruotsi ja Englanti.. Sen loppuosassa on pieni ”lunttilista” sanoista.

Suuret ja hauskat kuvat eläinhahmoineen voivat innostaa lasta kertomaan tarinoita ja pohtimaan mitä kuvassa tapahtuu ja miltä  tilanteet tuntuu, jolloin jokaisen kirjaimen kohdalla viihdytään kauemmin

Värityskirja sisältää 29 aakkoskirjainta. Ne voi värittää puukynillä, tusseilla tai vaikka vesiväreillä.

Vokaalit ja konsonantit voi erottaa toisistaan kahdella eri värillä, jolloin ne erottuu helpommin toisistaan. Tämä hauska ja inspiroiva leikki saattaa helpottaa ABC:n muistamista ja tietysti opettaa myös värittämään ja kun kaikki sivut on väritetty voi kierrevihkon kääntää ja käyttää esim. piirtämiseen.

Ps. Kirja on hyvä lahja tai kiva ensimmäinen ABC kirja lapselle.

Kirjan koko: A4 (n. 21×29,7 cm)
Paino: 420 g
Sivumäärä: 80
Kieli: Suomi
Asu: Pehmeäkantinen kirja
Soveltuu parhaiten väritettäväksi puuvärityskynillä
Julkaisuvuosi: 2017
ISBN 978-952-68885-0-7

Väritettävä tarina
– Keijun kadonneet siivet

Väritettävät kuvat ovat koko sivun peittäviä ja niistä löytyy kukkia, lintuja, pöllöjä, hämähäkki, hevonen, pilviolento ja paljon muuta.
Tarina seuraa kuvien tapahtumia ja siinä Nelli keiju lähtee etsimään siipiä, jotka häneltä puuttuu. Hänen mukaansa auttamaan lähtevät vekkulit ukulit. Siivet löytyvät mystisen kristallikruunuja rakastavan Hemmon luota, josta ne myös mystisesti kaikkien nukkuessa katoavat, joten matka jatkuu. Käydään perhosten ja lintujen luona. Löytääkö Nelli kadonneet siivet ja pääseköhän lentämään? 

Pieni väritystesti:

Tein värikynätestin, väritin kuvaa erilaisilla kynillä ja tässä lopputulos:

1. Kuretake ZIG: clean color real brush, vedellä liukenevat tussit pensselikärjellä.  Ihanat kynät, mutta ei ehkä värityskirjan värittämiseen huomasin. Parhaimman tulokseen väriin saa lisäämällä vettä, joka tuhoaa tämän kirjan paperin. Kuvassa ylempänä ilman vettä ja alempana veden kanssa.

2, Derwent Inktense, nämä on minun lempparikynäni. voidaan myös vedellä laveerata, jolloin saadaan yhtenäinen väripinta, joka on pysyvä ja päällemaalattavissa. Ylhäällä ilman vettä ja alapuolella siveltimellä lisätty vesi, ei mennyt yhtä pahasti paperi kuprulle tästä, mutta suosittelen ainoastaan vähällä vedellä ja mahdollisesti päällemaalauksessa muita kyniä.

3. Koh-i-noor Polycolor kynät, pehmeät ja mukavat puuvärikynät. Tälle paperille mainiot ja eri värejä on paljon.

4. BIC värikynät, meinasin juuri kirjoittaa puuvärikynät, kunnes luin pakkauksesta ettei sisällä puuta, Tämä pakkaus oli edullinen ja kynänkärjet ovat kivikovia. Ne suorastaan luistelivat tällä paperilla ja värittäminen oli sujuvaa. Väritin kukkon kokonaan niillä, ei ollenkaan hassummat.

Jokaisella meistä on erilainen kädenjälki ja se ”oma” lemppari värityskynä löytyy tietysti kokeilemalla, mutta tämän kirjan väritykseen suosittelen kuitenkin testini perusteella jonkinlaista kuivaa ”puuvärikynää”, jossa on terävä kärki.