Målarböcker

ABQ Målarbok – Mer än bara en bok att färglägga.

LÄR känna alfabetet

HITTA PÅ ord till bilderna

PROVA DINA KUNSKAPER i olika språk, finska, svenska, engelska,

HITTA PÅ berättelser av bilderna

KÄNN IGEN karaktärernas känslor i olika situationer

Roliga illustrationer stimulerar utveckling av fantasi och kreativitet.

I bilderna kan man hitta på många olika ord, även på finska och engelska. Figurerna gör och känner saker som kan bli till härliga berättelser.

En ordlista hittar man senare på denna sidan.

Målarbok för vuxna –  Keijun kadonneet siivet

I berättelsen ger sej fen Nelli ut för att söka efter vingar som hon saknar. Finurliga uvar följer med för att hjälpa till på äventyret. Hos den mystiske Hemmo, som älskar sina kristallkronor, hittar man vingarna, som försvinner spårlöst igen och äventyret fortsätter. På vägen möter Nelli fjärilar och fåglar. Kommer hon någonsin att hitta dom försvunna vingarna? Kommer hon någonsin att flyga?

Bokens storlek: A4 (ca 21×29,7)

Sidor: 80

Språk: Finska

Bindningstyp: mjukpärmad bok

Publikationsår: 2017

ISBN 978-952-68885-0-7

Liten färgläggningstest

Här är mitt lilla färgläggartest:

1. Kuretake ZIG: clean color real brush, vattenbaserade pennor med penselspets. Härliga pennor, men kanske inte för att färglägga denna boken. Det bästa resultatet får man med dessa pennor om man laverar ut med vatten och det tål inte pappret. På bilden ser man överst bara tusch och under det tusch laverat ut med vatten.

2, Derwent Inktense, dessa är mina favoriter, som också laveras ut med vatten till en transparent tuschfinish. Passar bra för lager-på-lager målning. Samma sak med dessa pennorna, pappret blir för vått. Enda möjligheten är om man kan använda lite vatten och måla på med andra färger..

3. Koh-i-noor Polycolor pennor, mjuka och härliga premiumpennor. Blir utmärkt resultat och finns i så många olika kulörer.

4. BIC färgpennor, tänkte precis skriva träpennor, för att sen läsa på förpackningen att dessa är gjorda av harts för att skona cederträdet som hotas av överanvändning. Pennorna är billiga och stenhårda, med vassa pennspetsar. Dom rent av glider fram på pappret och färgläggningen blir smidig. Med dessa målade jag hela tuppen och det kändes riktigt bra.

Vi alla har olika handstilar och de bästa pennorna hittar man genom att prova olika sorter. Det finns massor, men för denna boken rekommenderar jag en klassisk färgpenna med vass spets.