Tekijä

Marjaterttu Pulkkinen (s. 1959) Helsingissä.

Lapsuuteni vietin Ruotsissa Göteborgin vehreässä kaupungissa, jonne perheeni muutti 60-luvulla työn perään. Viihdyin aina, kun sain piirtää. Inspiraatio löytyi eläin- ja satukirjoista, joita ahkerasti luin. Lahjaksi saatu Grimmin veljesten satukirja on vieläkin tallella, hyvin luettuna, teipattuna ja rakastettuna.

Äitini työskenteli ompelijana ja iltaisin kotona hän ompeli pehmoeläimiä. Minä istuin muovivaahtorouheen keskellä lattialla ja täyttelin niitä. Siinä sain ensimmäisen kontaktin käsityömaailmaan ja muistan vieläkin miten ihanilta ne nallet näyttivät valmiina, sen karsean työn jälkeen.

Muutimme takaisin Suomeen, piirtäminen jäi, mutta ompelin ahkerasti ja monen mutkan kautta muutin maalle ja sain kaksi ihanaa lasta. Opiskelin puutarhuriksi, kävin hillo- ja hyytelökurssin ja aloin valmistamaan maustettuja tuotteita Noitien keitokset nimimerkillä. 

Puutarhaan piti saada piristystä, joten menin sepän oppiin ja löysin vahingossa metallilangat, joita ryhdyimme ystäväni kanssa vääntämään ”Rautaharakat” nimellä.

Nyt olen palanut piirtämisen pariin ja teen sitä täysipäiväisesti.

Kuvagalleria: Vuosien varrelta