Välkommen!

Vekkulit Ukulit (Filuriga Uvar) är en rolig barnboksserie som är skriven och illustrerad av Marjaterttu Pulkkinen. I böckerna, som är lämpliga för barn i åldern 3-6 år, hamnar ugglebröderna Pekka, Paavo, Pyry och Pietari som bor hos mormor i olika äventyr. Det finns för närvarande två böcker i serien varav den första publicerades 2018.

 Marjaterttu publicerar också andra böcker, dvs indieböcker. Sommarens nyhet är en inspirerande alfabets-målarbok, ”ABQ Målarbok”. Trots namnet innehåller boken 29 bokstäver i rätt ordning.

 ”Joulukuusi kapinoi” är julens höjdpunkt. En känslomässig och rolig berättelse om en gran som inte vill vara en julgran. Han träffar en kanin vid namn Unto som hjälper honom i hans kris. Boken har fina vinterbilder och härlig julstämning. 

På sidorna Barnböcker och Målarböcker finns mer information och på butikssidan kan du köpa böckerna. Där finns också roliga vykort målade av Marjaterttu.

 ”Jäätävä seikkailu” och ”ABQ Värityskirja” kan också köpas i följade web-butiker: prisma.fi, Suomalainen kirjakauppa, cdon.fi.

En finskspråkig version av webplatsen kan nås genom att trycka på den finska flaggan, eller genom att gå till vekkulitukulit.fi.